رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد که با اجرای ۵ پروژه کلان در حوزه سرمایهگذاری گردشگری، شیراز میتواند به یکی از مقاصد برتر گردشگری تبدیل شود. به گزارش خبرگزاری ایتونا، این پروژهها شامل پارک آبی، آکواریوم، باغ پرندگان، تله کابین و شهربازی خواهند بود.
جزئیات پروژههای کلان گردشگری
علیرضا اسکندری، رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ۵ پروژه هدف گردشگری در سطح شیراز که شامل پارک آبی، آکواریوم، باغ پرندگان، تلهکابین و شهربازی بزرگ مقیاس است، اظهار کرد که این پروژهها با توجه به ظرفیت ویژهای که شیراز در حوزه گردشگری دارد، تعریف شدهاند و میتوانند در رشد و توسعه گردشگری شهر شیراز بسیار مؤثر باشند.
وی افزود که عقد قرارداد پروژه پارک آبی و آکواریوم در سال ۱۴۰۱ انجام شد و عملیات اجرایی آنها در حال انجام است. هر دو پروژه در نوع خود بینظیر هستند؛ پارک آبی بزرگترین پارک آبی جنوب کشور و آکواریوم بزرگترین آکواریوم شهری کشور به لحاظ طول تونل و تنوع آبزیان است. اسکندری ادامه داد که پروژه بعدی، تله کابین بزرگ شیراز است که در سال ۱۴۰۲ عقد قرارداد شد و اکنون در حال تکمیل نقشههای سازهای و مطالعات زمینشناسی است و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
اعتبار و بودجه پروژهها
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در مورد اعتبارات پروژههای ۵گانه گردشگری شیراز بیان کرد: اعتبار پارک آبی تقریباً یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، اعتبار پروژه آکواریوم تقریباً ۶۰۰ میلیارد تومان و پروژه تله کابین نیز ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است. این ۳ پروژه در واقع طرحهای شاخص و بزرگ هستند.
وی افزود که پروژه باغ پرندگان نیز با سرمایهگذاری ۸۰۰ میلیارد تومان توسط سرمایهگذار ارائه شده و مدل مالی آن استخراج شده است. همچنین، اعتبار طرح شهربازی هنوز برآورد نشده اما حدود ۲ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است. اسکندری اظهار کرد که عقد قرارداد پروژه باغ پرندگان در چند ماه آینده منعقد خواهد شد و طرحی یک ساله دارد.
اعتمادسازی برای سرمایهگذاران
اسکندری به بحث اعتمادسازی سرمایهگذاران اشاره کرد و گفت: آنچه در ابتدای سیاستگذاری در شورای ششم اتفاق افتاد، بحث اعتماد دوطرفه بین سرمایهگذاران و مدیریت شهری بود. وی افزود که شهر شیراز ظرفیتهای خوبی در حوزه سرمایهگذاری دارد اما عدم اطمینانخاطر سرمایهگذاران مانع از ورود به این حوزه شده بود.
اسکندری ادامه داد که با برگزاری جلسات، نشستها، همایشها و دورههای مختلف با سرمایهگذاران بالقوه در شیراز، به این نتیجه رسیدیم که کمیته رفع موانع سرمایهگذاری با حضور برخی از اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران شهرداری و شهردار تشکیل شود. با این اقدام، اعتماد و اعتبار شهرداری و مدیریت شهری شیراز احیا شد و سرمایهگذاران مختلفی از حوزههای مختلف برای فعالیت در حوزه شهری شیراز ترغیب شدند.
نتایج سرمایهگذاریها و برنامههای آینده
اسکندری اظهار کرد که سال ۱۴۰۱ با تکلیف ۱۵ هزار میلیاردی در حوزه سرمایهگذاری شروع شد و در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ هزار میلیارد و در سال ۱۴۰۳ این تکلیف به ۲۶ هزار میلیارد رسید. وی افزود که سال اول پروژههای هدف و پروژههای ۵گانه گردشگری عقد قرارداد شدند و در سال دوم بیشتر پروژههای خدماتی مانند سایت ۱۱۳ هکتاری ماشینآلات سنگین، سایت ضایعات فروشان، کارخانه زبالهسوز، پلهای هوایی و اتوبوسهای گردشگری در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود که با موافقت اعضا در بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تکلیفی گنجانده شد که هرکدام از مناطق ۱۱گانه شهرداری که قابلیت اقتصادی کردن پروژههای خود را دارند، بخشهایی از این تکلیف را برعهده بگیرند و از بخش خصوصی و سرمایهگذار برای اجرای پروژهها استفاده کنند. سازمان قطار شهری، سازمان سیما و منظر و سازمان ساماندهی مشاغل از جمله سازمانهایی هستند که میتوانند پروژههای خود را در بستر سرمایهگذاری بخش خصوصی قرار دهند.
کلمات کلیدی مرتبط:
-